Het event begint om 13.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Tijdens Best of Sharing neemt Leonie ter Braak als dagvoorzitter jou mee op de reis naar de Digitale Transformatie. Hierbij gaan we van de toekomst naar het heden en staan de volgende onderwerpen centraal:

Tijd Programma
12.30 uur Ontvangst en inloop
13.00 uur Leonie ter BraakOpening door dagvoorzitter Leonie ter Braak
13.10 uur Menno LantingKeynote door Menno Lanting over de Disruptie Paradox
Dat de wereld verandert en dat dat razendsnel gaat weet u onderhand wel. De voorbeelden van AirBnB, Uber en Kodak heeft u al talloze malen gehoord. Dat het roer om moet is duidelijk. Disruptie is dan ook het nieuwste toverwoord. Voor een aantal organisaties is volledige disruptie daadwerkelijk de enige, zinvolle strategie. In andere gevallen gaan de technologische veranderingen meer geleidelijk en is het effectiever om aandacht te geven aan het verbeteren van de basis en aan gerichte innovatie.

Kortom u zoekt naar helder verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat het betekent voor uw organisatie en welke concrete stappen u kunt zetten naar echter vernieuwing. In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schets hij een heldere route aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.
13.50 uur Marcel WestraKeynote door Marcel Westra, Partner Technical Strategist van Microsoft
Steeds meer organisaties omarmen Microsoft’s cloud platform en nog meer bedrijven overwegen de mogelijkheden van de cloud. Wereldwijd gebruiken bedrijven de technologie van Microsoft onder andere om processen te optimaliseren en de service drastisch te verbeteren. Voorbeelden en ervaringen van de digitale transformatie kunnen een rijke bron van inspiratie zijn om nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor jouw organisatie te ontdekken. Tijdens Best of Sharing vertelt Marcel Westra meer over hoe organisaties aan de slag kunnen met de nieuwste Microsoft technologie waaronder Azure, Internet of Things en Power BI.
14.30 uur Lourens SideriusKeynote door Lourens Siderius, Business Development Manager van ETTU
Organisaties moeten slimmer en sneller worden om hun voorsprong te behouden op de concurrentie. Daarnaast willen bedrijven ook aantrekkelijk blijven voor jonge, digitaal vaardige werknemers. Een moderne werkplek is echter voor iedereen anders. Een constante is wel dat werknemers in staat worden gesteld te werken hoe, waar en wanneer ze dat willen. ETTU ziet hierbij steeds meer nieuwe technieken voorbij komen: van Office 365, Azure, tot aan de HoloLens en digitale assistenten. In deze presentatie nemen wij jou mee in de laatste mogelijkheden om een échte moderne werkplek te realiseren.
15.00 uur Pauze en gelegenheid om te netwerken
15.30 uur Bas KempermanPraktijkcase Hero Group, door Bas Kemperman van Hero
De Hero Group is een bekende naam voor velen. Wie drinkt er geen Hero Cassis of is er groot geworden met Flipje van de Betuwe jam? Achter deze merken staat een grote organisatie, aangestuurd vanuit Zwitserland en aanwezig in 17 landen. Al deze landen hebben al jarenlang autonomie over hun IT en dus ook over hun intranet. In het huidige tijdsbeeld van kennisdeling en transparantie past dit niet meer. Dus, van losse organisaties en intranetten terug naar één waarbij persoonlijke productiviteit voorop staat. Hoe pak je dat nou aan? En hoe zorg je ervoor dat je al deze landen verbindt zonder dat ze hun eigen identiteit verliezen? Bas Kemperman vertelt in deze presentatie over de uitrol van de moderne werkplek in 17 landen.
16.10 uur Wouter SlotboomKeynote de veilige moderne werkplek, door Wouter Slotboom
Hoe veilig is de moderne werkplek eigenlijk? In deze keynote neemt Wouter Slotboom, ethisch hacker, je mee hoe je zelf invloed hebt op de veiligheid van jouw informatie. Wouter speelde met zijn experimenten een belangrijke rol in de strijd van De Correspondent om meer privacy. Voor een artikel op dat platform kraakte hij het wifi-netwerk van een koffiebar om de interesses en persoonlijke gegevens van de klanten te achterhalen. Met verschillende praktijkvoorbeelden neemt hij de bezoekers van Best of Sharing mee in de wereld van ethisch hacken en veiligheid van jouw data.
17.00 uur Wrap-up en afsluiting
17.10 uur Aansluitende netwerkborrel